Ny podcast giver viden om træ i byggeriet

En ny podcastserie i syv afsnit afdækker fra forskellige vinkler, hvordan en række nye miljøvaredeklarationer for træprodukter kan gøre en forskel i byggeriet.

Skal vi bygge mere bæredygtigt og for alvor accelerere byggeriets grønne omstilling, skal vi blandt andet skrue ned for de CO2-belastende byggematerialer og i stedet bruge mere træ. Med otte nye miljøvaredeklarationer – eller EPD’er, som de også kaldes – for de mest almindelige træprodukter i byggeriet har Træ.dk og Træinformation gjort det nemmere at beregne træprodukters bidrag til et byggeris miljøpåvirkninger.

Læs og høre mere
Byggematerialerne belaster klimaet

Danmark har forpligtet sig på Paris-aftalens mål om at være klimaneutralt i 2050. Byggesektoren spiller en afgørende rolle, hvis Danmark skal komme i mål. Ifølge FNs miljøorganisation UNEP står byggeriet nemlig for 39 % af det globale udslip af drivhusgasser.

28 % stammer fra driften af bygningerne, og 11 % kommer fra byggematerialerne. Fx. anslår forskere fra DTU, at cementproduktionen alene står for 5 % af verdens samlede udslip. Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), NCC og Danske Byggecentre har derfor produceret tre podcast, som skal gøre os klogere på problemet – men også på løsningen.

Læs og høre mere