Nu er næsten halvdelen af det danske skovareal PEFC-certificeret. Det er en glædelig nyhed, hvis udbuddet af certificeret træ skal følge med den stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger i almindelighed og på træ i særdeleshed.

 

De seneste års fremgang for PEFC Danmark fortsætter, og i 2021 passerede vi en milepæl.

310.000 hektar dansk skov er nu PEFC-certificeret – det svarer til et areal på størrelse med Fyn. Skovejere landet over kan derfor bryste sig af, at næsten halvdelen af det danske skovareal er PEFC-certificeret og dermed dokumenteret bæredygtigt forvaltet.

Med PEFC-certificeringen får skovejerne dokumentation for, at deres forvaltning er bæredygtig. Skovejerne kan dokumentere, at de tager hensyn til biodiversitet, bevarer skovens ressourcer samt sikrer ordentlige arbejdsforhold. Derudover øger certificeringen af de danske skove udbuddet af dokumenteret bæredygtigt træ på det danske marked. Det giver virksomheder mulighed for at handle lokalt, til gavn for både klima og miljø.

Det er ikke blot PEFC’s fysiske udbredelse i Danmark, som har rundet et flot hjørne i år. Også på virksomhedsfronten ses en tydelig fremgang. Det er derfor med stor glæde, at vi nu har 500 PEFC-certificerede enheder i Danmark, så vi kan sikre det danske marked et solidt udbud af produkter, hvor træet er dokumenteret bæredygtigt forvaltet gennem alle led.

Læs hele historien her

 

PEFC-systemet er revideret

I de to forgangene år har PEFC Danmark haft det danske PEFC-system til revision. Det er en af mekanismerne, der er med til at sikre, at systemet er aktuelt og tager højde for ny viden. I revisionen har en lang række af interessenter givet deres besyv med og budt ind på hvilke emner, der er vigtige for en bæredygtig skov.

At have så stor viden og kompetencer i arbejdet med det danske system er med til at sikre en praktisk og anvendelig standard, der gør en forskel for både skoven og de mennesker, der bruger og arbejder i den.

Arbejdet med revisionen er i sin afsluttende fase og ændringerne indebærer blandt andet, at der er kommet mere fokus på friluftsliv, og at skovejerne skal udlægge 10 % af det certificerede areal til biodiversitet. I det nye år vil skovejere og andre brugere af systemet begynde at kunne bruge det nye system, hvilket PEFC Danmark allerede ser stor interesse for.

Kilde: Peter Bæk, PEFC Danmark.

Om PEFC Danmark

PEFC er verdens største skovcertificeringssystem for bæredygtigt skovbrug og PEFC-systemet er forbrugernes sikkerhed for at det træ, der fældes og bruges hele vejen fra savværkerne og ud til de endelige produkter på hylderne, er bæredygtige.

PEFC Danmark er en non-profit forening, og har i 20 år fået støtte fra både skovejere, virksomheder og brancheforeninger. Vi er taknemlige overfor vores medlemskreds, som repræsenterer en lang række virksomheder og foreninger med interesse for bæredygtigt skovbrug. Samt de mange skovejere, som har valgt at lade sig certificere efter PEFC systemet.

Nysgerrig på PEFC Danmark? Så læs mere her.

I år får du DBs årsberetning i små fokusrettede bidder, idet vi gennem december og januar løbende lægger artikler, der har fokus på det, vi har arbejdet med i 2021, på www.bdb.dk. Vi håber på den måde, at du opdager emner, som allerede har eller kunne få din interesse.

Skulle du have spørgsmål, kommentarer eller andet på hjertet i forbindelse med denne artikel, så er du velkommen til at skrive til os på db@bdb.dk.

Ønsker du at se hvilke andre artikler, der er udkommet i DBs årsberetning 2021, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev på ath@bdb.dk.